You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ültessünk porcsinrózsát!

Az egynyáriak népes táborát alkotják a változatos színű, különleges megjelenésű porcsinrózsák, amik erkélyen és kiskertben egyaránt jól bevált \'biodekorációk\'. 

Bemutatkozik a porcsinrózsa:


Elterülő pozsgás levelű növény, aminek csésze formájú virágai az egészen harsány színektől a pasztell árnyalatokig mindenféle változatban kaphatóak. Tavasztól egészen az első fagyokig virágzik, így folyamatosan díszíti erkélyedet, kiskertedet. Az élénkebb színűekkel mediterrán hatást érhetsz el. Érdemes csoportosan ültetni mert szépsége így érvényesül a legjobban. A fentiekből következik hogy prímán fogja magát érezni balkonládában, cserépben is. Szegélynövényként, vagy sziklakerti díszként is jól fog mutatni. 

Igényei:

Ne sajnáld tőle a napsütötte helyet, mert itt fog a legszebben fejlődni. Annyira fényfüggő, hogy esős időben még a szirmait sem hajlandó kibontani. Soványabb talajban is megmarad, de meghálálja a jobb minőséget. Locsolásával csínján bánj, mert a túlöntözést még ideiglenesen sem viseli el. Inkább mindig picit szárazabb legyen a földje, mint tocsogjon. 

2020.12.26.

Vissza