You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Változatok hortenziára

Ezúttal két közkedvelt bugás hortenziát ajánlunk figyelmedbe. Az egyik a Confetti, a másik Tardiva. Rövid leírásunkban mind a két növényről megtalálhatod a legfontosabb infókat.

 

A Confetti 1 méter körüli bokrosodó cserje lesz. Kúp formájú nagy méretű virágait - amik fakadáskor fehérek, majd idővel halvány rózsaszínűek lesznek - nyár közepétől egészen szeptember végéig hozza. Jól passzolnak virágainak színéhez élénkzöld levelei. Mutatós kerti dísz, amit szoliterként javaslunk ültetni, de cserjés vegyes ágyásokban is kellemes színfolt. Száraz virágként bugája sokáig megmarad.

Igényeit tekintve, ami a hortenziák zöménél, így ennél is alap, az a félárnyékos hely, és savanyú talaj. A locsolását tekintve átlagos igényű – talaja mindig legyen enyhén nedves, de ne tocsogjon – a szárazságot egyáltalán nem tolerálja. Fenyők alá ültetve a félárnyékos rész, és a savanyú talaj is biztosított számára. Fiatal korában a tél közeledtével takarással.

Tardiva fajta valamivel magasabb lesz mint a Confetti. Virágzási ideje megegyezik az előző fajtával, de virágai a mindig elegáns fehér színben pompáznak. Levelei élénkzöldek. Szintén karakteres darab, ezért szoliterként ajánljuk, vagy cserjés ágyásokba. Bugája szintén szépen mutat száraz virágként.

Igényei megegyeznek a Confetti hortenziával.

Ha szeretnél extra látványt a kertedben, akkor érdemes mind a kettőből válogatnod nálunk.

2022.06.09.

Vissza