You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Az itt felsorolt növények szezonalitástól, elérhetőségtől függően kaphatók kertészetünkben. Az aktuális készletről kérjük érdeklődj személyesen, e-mailen (iroda@akertemkerteszet.hu) vagy telefonon (06-1-246-2872).

Ceglédi szilárd kajszi


Gyümölcse közepes nagyságú, narancssárga alapon pirosas mosottsággal. Húsa kemény, magvaváló, lédús, rendkívül ízletes. Öntermékeny. Friss fogyasztásra, befőttként egyaránt jó választás.

Ápolási tanácsok: optimális márciusi időjárás esetén metsszük meg a fát. A gyümölcsfák oldalhajtásait hagyjuk meg, mert ott lesznek a gyümölcsök. 2-3 éves oldalhajtások hozzák a legtöbb termést. Idősebb fáknál, néhány öregebb ágat is levághatunk az ág alsó végénél lévő fiatal hajtásig. Kajszifánkra a gutaütés, monília, és barackmoly jelenthet veszélyt. Az elsőnél ágelhalás, a másik kettőnél a termőrügyek pusztulása a legfőbb tünet. Ha nincs kezeletlen seb a fán, sokat tettünk a gutaütés megelőzésében. Réztartalmú szerekkel a monília ellen védekezhetünk, feromon csapdák kihelyezésével és Altacorral pedig a barackmoly ellen.

Érési idő: Július vége Fény: Napos
Gyümölcs: Csonthéjas Hömérséklet: Alacsony
Növekedési erély: Közepes Talaj: Általános
Tulajdonságok: Ehető Tulajdonságok: Metszhető
Víz: Közepes

Hasonló termékek