Az itt felsorolt növények szezonalitástól, elérhetőségtől függően kaphatók kertészetünkben. Az aktuális készletről kérjük érdeklődj személyesen, e-mailen (iroda@akertemkerteszet.hu) vagy telefonon (06-1-246-2872).
Nevéből adódóan természetesen Hollandiából származik. Héja vastag, húsa jó minőségű, finom. C vitamin tartalma kiemelkedő. Friss fogyasztás mellett lekvár és zselé készítésére is megfelelő fajta. Rendszeresen terem. Igényei: hazánkban szinte mindenhol termeszthető. Napos és félárnyékos hellyel egyaránt beéri, viszont a párásabb klíma jobban kedvez neki. A különféle talajtípusokhoz is jól alkalmazkodik, de kedvence a mélyrétegű nyirkosabb. Edzett növény amit mindenkinek csak ajánlani tudunk. Ápolási tanácsok: naspolyánk vesszőit ne metsszük, mert ezzel termésétől szabadítjuk meg, aminek rügyei a vesszők végén találhatóak. Az idősebb példányoknál jó módszer a ritkítás, aminél a nagyon sűrű ágakat tőből távolítjuk el, gondoskodva utána a sebkezelésről. Nagyon idős, már felkopaszodott naspolyánkon segít az ifjítás, amit tavasszal lombfakadás előtt végezzünk el. Fontos, hogy a megmaradó koronaalkotó 5-6 ág egyenletesen helyezkedjen el, és azonos erősségű legyen. A vázágak végén feltétlenül maradjon
Gyümölcs: Almatermés | Tápanyag: Közepes |
Víz: Közepes | Hömérséklet: Alacsony |
Fény: Napos | Talaj: Mélyrétegű |
Növekedési erély: Közepes | Érési idő: November eleje - közepe |
Tulajdonságok: Ehető | Tulajdonságok: Metszhető |
Ezt porozzák be: Szentesi rózsa naspolya