Az itt felsorolt növények szezonalitástól, elérhetőségtől függően kaphatók kertészetünkben. Az aktuális készletről kérjük érdeklődj személyesen, e-mailen (iroda@akertemkerteszet.hu) vagy telefonon (06-1-246-2872).
Nektarin. Sárga húsú, extra nagy gyümölcsű, bő levű fajta. Héja élénksárga, némi piros színeződéssel. Íze enyhén savas, finoman édes, kissé fűszeres, aromás. Friss fogyasztás mellett befőttnek és ivólének is ajánlott őszibarack. Ápolási tanácsok: metszésére minden évben fordítsunk kellő figyelmet, mert ennek hiányában a fa felkopaszodik, és termésében is visszaesés várható. Metszés után a 2 cm-nél nagyobb felületet sebkezelővel kenjük be. Az őszibarackok első számú kártevői a tafrina, levéllyukacsosodás, és lisztharmat. Az első betegségnél a levelek fodrosak lesznek, ráncosodnak, majd elszíneződnek és lehullanak. Másodiknál sárga közepű, vörös szegélyű foltok jelennek meg, idővel kilyukadnak.
Tápanyag: Közepes | Víz: Közepes |
Hömérséklet: Alacsony | Fény: Napos |
Talaj: Jó vízelvezetésű | Növekedési erély: Erőteljes |
Érési idő: Augusztus közepe - vége | Tulajdonságok: Ehető |
Tulajdonságok: Metszhető |