Az itt felsorolt növények szezonalitástól, elérhetőségtől függően kaphatók kertészetünkben. Az aktuális készletről kérjük érdeklődj személyesen, e-mailen (iroda@akertemkerteszet.hu) vagy telefonon (06-1-246-2872).
Héja narancssárga, fényes, kárminpirossal mosott. Gyümölcse közepes méretű, húsa narancssárga, íze rendkívül zamatos. Elsősorban friss fogyasztásra javasolt. Magja kicsi. Porzói: Bergeron, Ceglédi bíbor, Magyar kajszi, Pannónia Igényei: fényigényes gyümölcsfa. Hiányuk felkopaszodásához vezet. A gyümölcsfák között az egyik legszárazságtűrőbb, de nem szárazságtűrő! Enyhén meszes levegős talajokat szereti. Ápolási tanácsok: optimális márciusi időjárás esetén metsszük meg a fát. A gyümölcsfák oldalhajtásait hagyjuk meg, mert ott lesznek a gyümölcsök. 2-3 éves oldalhajtások hozzák a legtöbb termést. Idősebb fáknál, néhány öregebb ágat is levághatunk az ág alsó végénél lévő fiatal hajtásig. Kajszifánkra a gutaütés, monília, és barackmoly jelenthet veszélyt. Az elsőnél ágelhalás, a másik kettőnél a termőrügyek pusztulása a legfőbb tünet. Ha nincs kezeletlen seb a fán, sokat tettünk a gutaütés megelőzésében. Réztartalmú szerekkel a monília ellen védekezhetünk, feromon csapdák kihelyezésével és Altacorral pedig a
Tápanyag: Közepes | Víz: Közepes |
Hömérséklet: Alacsony | Fény: Napos |
Talaj: Általános | Növekedési erély: Közepes |
Érési idő: Július eleje | Tulajdonságok: Ehető |
Tulajdonságok: Metszhető |