Az itt felsorolt növények szezonalitástól, elérhetőségtől függően kaphatók kertészetünkben. Az aktuális készletről kérjük érdeklődj személyesen, e-mailen (iroda@akertemkerteszet.hu) vagy telefonon (06-1-246-2872).
Francia eredetű erősen megnyúlt, zöldessárga héjú, napos oldalán pirosra színeződő körte. Húsa fehér, tömött, nagyon ízletes. Friss fogyasztásra, konzervipari célokra egyaránt alkalmas. Januárig tárolható. Porzói: Hardy, Vilmos Igényei: fény-és vízigényes gyümölcsfa. Mélyrétegű, tápanyagban gazdag, agyagos vályogtalajokban érzi magát a legjobban. Túl 'gyenge' földben termése apró marad. Ápolási tanácsok: metszésének első szakasza január-február környékére tehető, mikor az idő enyhesége ezt megengedi. Az oldalágak metszése után a befelé növőket tőből vágjuk ki. Az első év után a főágak számos új ágat hoznak, amiket nyugodtan vissza lehet metszeni kb. a feléig. A felcseperedett fáknál az új hajtásokat 6 rügyig ajánlott visszavágni, amivel el is érkeztünk az ifjító metszésekhez. Júniusban úgynevezett 'vízhajtások' jelenhetnek meg a fán. Ezek hosszú, magasra növő ágacskák, amiket távolítsunk el. Kártevői lehetnek a körtebolha, levélfoltosodás, tűzelhalás.
Gyümölcs: Almatermés | Tápanyag: Magas |
Víz: Közepes | Hömérséklet: Alacsony |
Fény: Napos | Talaj: Mélyrétegű |
Növekedési erély: Lassú | Érési idő: Szeptember közepe |
Tulajdonságok: Ehető | Tulajdonságok: Metszhető |