You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Az itt felsorolt növények szezonalitástól, elérhetőségtől függően kaphatók kertészetünkben. Az aktuális készletről kérjük érdeklődj személyesen, e-mailen (iroda@akertemkerteszet.hu) vagy telefonon (06-1-246-2872).

Hedelfingeni óriás cseresznye


Gyümölcse, mint ahogy nevében is benne van nagyméretű. Héja sötétvörös, íze édes-savas, enyhén fűszeres, bőlevű. Friss fogyasztásra és konzervipari célokra javasolt fajta. Igényei: közepes hő-és fényigényű növény. Ez elmondható vízigényéről is. Talajra viszont kényes. Gyökérzetének levegőszükségletét mélyrétegű vályogtalajok elégítik ki, amiknek humusztartalma is megfelelő. Ápolási tanácsok: koronaalakító metszés után, idősebb korban fenntartó metszést szükséges végezni. Ritkító metszésekre nyáron a szüret után kerítsünk sort. Betegségek közül a moníliára és nekrotikus levélfoltosságra hívjuk fel a figyelmet. Monília ellen ajánljuk a rézszulfátos permetezést, levélfoltosságot pedig kivédhetjük azzal, ha megbízható helyről, kertészeti árudából vásárolunk, kizárva a fertőzés lehetőségét.

Gyümölcs: Csonthéjas Tápanyag: Közepes
Víz: Közepes Hömérséklet: Alacsony
Fény: Napos Talaj: Általános
Növekedési erély: Erőteljes Érési idő: Június vége - Július eleje
Tulajdonságok: Ehető Tulajdonságok: Metszhető

Ezeket porozza be: Katalin cseresznye, Linda cseresznye, Van cseresznye, Vera cseresznye, Solymári gömbölyű cseresznye, Bigarreau Napoleon cseresznye, Bigarreau Tardif de Vignola cseresznye

Hasonló termékek