Az itt felsorolt növények szezonalitástól, elérhetőségtől függően kaphatók kertészetünkben. Az aktuális készletről kérjük érdeklődj személyesen, e-mailen (iroda@akertemkerteszet.hu) vagy telefonon (06-1-246-2872).
Húsa narancssárga, kemény, bőlevű, magvaváló. Nem csak íze, ami kiváló, hanem illata is intenzív. Héja alig molyhos, 80 %-ban élénkpiros színeződésű. Az egyik legfinomabb, legtetszetősebb őszibarack fajta. Igényei: az őszibarack legeredményesebben jó vízgazdálkodású, humuszban, tápanyagban gazdag, kissé levegős talajban fejlődik. Nagy és jó minőségű termésmennyiség csak megfelelő öntözés mellett érhető el. Ápolási tanácsok: metszésére minden évben fordítsunk kellő figyelmet, mert ennek hiányában a fa felkopaszodik, és termésében is visszaesés várható. Metszés után a 2 cm-nél nagyobb felületet sebkezelővel kenjük be. Az őszibarackok első számú kártevői a tafrina, levéllyukacsosodás, és lisztharmat. Az első betegségnél a levelek fodrosak lesznek, ráncosodnak, majd elszíneződnek és lehullanak. Másodiknál sárga közepű, vörös szegélyű foltok jelennek meg, idővel kilyukadnak.
Tápanyag: Közepes | Víz: Közepes |
Hömérséklet: Alacsony | Fény: Napos |
Talaj: Általános | Növekedési erély: Erőteljes |
Érési idő: Július vége - Augusztus eleje | Tulajdonságok: Ehető |
Tulajdonságok: Metszhető |