Az itt felsorolt növények szezonalitástól, elérhetőségtől függően kaphatók kertészetünkben. Az aktuális készletről kérjük érdeklődj személyesen, e-mailen (iroda@akertemkerteszet.hu) vagy telefonon (06-1-246-2872).
Kopaszbarack. Gyümölcse nagy, kissé megnyúlt formájú, héja sötétpiros-sárga, húsa sárga, magvaváló, harmonikus ízű. Friss fogyasztásra ajánlott nektarin. Ápolási tanácsok: metszésére minden évben fordítsunk kellő figyelmet, mert ennek hiányában a fa felkopaszodik, és termésében is visszaesés várható. Metszés után a 2 cm-nél nagyobb felületet sebkezelővel kenjük be. Az őszibarackok első számú kártevői a tafrina, levéllyukacsosodás, és lisztharmat. Az első betegségnél a levelek fodrosak lesznek, ráncosodnak, majd elszíneződnek és lehullanak. Másodiknál sárga közepű, vörös szegélyű foltok jelennek meg, idővel kilyukadnak, és ráhúzódnak a rügyekre.
Gyümölcs: Csonthéjas | Tápanyag: Közepes |
Víz: Közepes | Hömérséklet: Alacsony |
Fény: Napos | Talaj: Jó vízelvezetésű |
Növekedési erély: Erőteljes | Érési idő: Augusztus vége |
Tulajdonságok: Ehető | Tulajdonságok: Metszhető |