You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Az itt felsorolt növények szezonalitástól, elérhetőségtől függően kaphatók kertészetünkben. Az aktuális készletről kérjük érdeklődj személyesen, e-mailen (iroda@akertemkerteszet.hu) vagy telefonon (06-1-246-2872).

Vörösbelű őszibarack


Héjának színe mélybordó, húsa nevéből adódóan mélyvörös, fehérrel mosott. Nagyon finom zamatú, sokféleképpen felhasználható fajta. Friss fogyasztásra, befőzésre egyaránt javasolt fajta. Ápolási tanácsok: metszésére minden évben fordítsunk kellő figyelmet, mert ennek hiányában a fa felkopaszodik, és termésében is visszaesés várható. Metszés után a 2 cm-nél nagyobb felületet sebkezelővel kenjük be. Az őszibarackok első számú kártevői a tafrina, levéllyukacsosodás, és lisztharmat. Az első betegségnél a levelek fodrosak lesznek, ráncosodnak, majd elszíneződnek és lehullanak. Másodiknál sárga közepű, vörös szegélyű foltok jelennek meg, idővel kilyukadnak.

Tápanyag: Közepes Víz: Közepes
Hömérséklet: Alacsony Fény: Napos
Talaj: Jó vízelvezetésű Növekedési erély: Erőteljes
Érési idő: Szeptember közepe Tulajdonságok: Ehető
Tulajdonságok: Metszhető

Hasonló termékek